Vyformuj sa do plaviek za 28 dní­ v BIKINI VÝZVE

Placky zo sladkých zemiakov

Mimi Candi Pelikán

Tieto placky sú vhodné na konzumáciu na obed, prípadne menšiu porciu na večeru. Komplexný pokrm zabezpečí dostatok sacharidov, vlákniny a vitamínu A v podobe zeleniny a sladkého zemiaku. Vajíčka a avokádo zase zabezpečia vhodnú dávku bielkovín a zdravých tukov. Cesto môžeme použiť aj do waflovača a urobiť slané wafle. Kokosovú múku môžete nahradiť mandľovou alebo ryžovou.

Placky zo sladkých zemiakov
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
16. JUN 2022

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 2

Suroviny

  • 100 g cherry paradajok
  • 10 ml olivového oleja
  • 200 g avokáda
  • 180 g sladkých zemiakov (batatov)
  • 5 ml balzamikového octu
  • 1 ČL octu
  • 15 g kokosovej múky
  • ½ ČL mletej rasce
  • 5 vajec
  • 1 jarná cibuľka
  • hrsť špenátových listov
  • soľ, korenie

Postup

Predhrejeme si rúru na 200 °C a na papier na pečenie položíme paradajky. Polejeme olivovým olejom, balzamikom, osolíme a okoreníme. Pečieme 10 až 12 minút, pokiaľ nebudú mäkké.

Osobitne si vyšľaháme 3 vajíčka.
Sladký zemiak postrúhame. Pridáme k nemu do misky vyšľahané vajcia, kokosovú múku, najemno nakrájanú jarnú cibuľku a rascu.

Všetko spolu zmiešame na hmotu, z ktorej budeme robiť placky.

Na rozpálenej panvici zo zmesi opekáme malé placky.

Do menšieho hrnca s vodou a octom vložíme 2 vajíčka a vytvoríme tak „stratené vajcia”, ktoré varíme 2 – 3 minútky namäkko, 3 – 4 minúty v prípade, že chceme žĺtok viac tuhý.

Placky naservírujeme na tanier, na vrch položíme stratené vajíčko a na plátky nakrájané avokádo. Podávame s čerstvým špenátom a pečenými paradajkami.

Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom.

Tento chutný a rýchly fit recept nájdete v knihe ĽAHKÝ REŠTART, spolu s ďalšími 75 obľúbenými jedlami jednoduchými na prípravu. Vďaka knihe ĽAHKÝ REŠTART nakopnete spaľovanie za 21 dní, pod vedením skúsenej výživovej špecialistky, ktorá pre vás pripravila 3 vzorové týždenné jedálničky. Presvedčte sa sami, že aj zdravá strava môže chutiť a prinášať trvalé výsledky.

Banner_Lahky restart_1600x618


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Placky zo sladkých zemiakov

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Burza

Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
Registrovať | Prihlásiť
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3346
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.