Daj cvičeniu štýl s odolnými Supershape PODLOŽKAMI.

Cuketová pizza ako zdravá rýchlovka

Mirka Luberdová

Táto pizza obsahuje dostatok bielkovín, ktoré sú pre telo veľmi dôležité. Výborné zdroje bielkovín sú práve ryby a strukoviny. Cuketa je kaloricky jedna z najmenej náročných zelenín, zároveň by mala byť ľahká na trávenie. Môžete zvoliť aj inú rybu a oblohu vždy podľa toho, čo doma máte, alebo na čo máte chuť.

Cuketová pizza ako zdravá rýchlovka
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
28. SEP 2022

Celkový čas prípravy: 35 min.

Porcie: 2

Suroviny

  • 2 cukety
  • 120 g pstruha
  • 20 g halloumi syra
  • 150 g ružičkového kelu
  • 2 PL ghí masla
  • 20 g vlašských orechov
  • 1 PL medu
  • 1 ks červenej cibule
  • zelenina podľa chuti

Postup

Cukety ošúpeme a nastrúhame. Jemne ich osolíme a necháme pustiť vodu, ktorú z nich vyžmýkame a zlejeme. Rybu zmixujeme na kašu. Všetko spolu zmiešame a pridáme nastrúhaný halloumi syr.

Cesto rozprestrieme na plech, najlepšie dierkovaný a vystlaný papierom na pečenie, a pečieme na 170 °C asi 20 minút.

Uprostred tohto času pridáme kolieska červenej cibule. Ružičkový kel oblanšírujeme a potom jemne orestujeme na troche ghí masla s vlašskými orechami. Na konci necháme mierne skaramelizovať s trochou medu.

Celú zmes rozložíme na pizzový základ a ešte chvíľu pečieme. Navrch môžeme nasypať nastrúhaný parmezán, aby sa všetko pekne stmelilo.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.

Banner_Zdrave rychlovky 2_800x312


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cuketová pizza ako zdravá rýchlovka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články