Ešte stále stíhaš - pridaj sa do REŠTART VÝZVY, začať môžeš kedykoľvek

Cuketová pizza ako zdravá rýchlovka

Mirka Luberdová

Táto pizza obsahuje dostatok bielkovín, ktoré sú pre telo veľmi dôležité. Výborné zdroje bielkovín sú práve ryby a strukoviny. Cuketa je kaloricky jedna z najmenej náročných zelenín, zároveň by mala byť ľahká na trávenie. Môžete zvoliť aj inú rybu a oblohu vždy podľa toho, čo doma máte, alebo na čo máte chuť.

Cuketová pizza ako zdravá rýchlovka
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
28. SEP 2022

Celkový čas prípravy: 35 min.

Porcie: 2

Suroviny

  • 2 cukety
  • 120 g pstruha
  • 20 g halloumi syra
  • 150 g ružičkového kelu
  • 2 PL ghí masla
  • 20 g vlašských orechov
  • 1 PL medu
  • 1 ks červenej cibule
  • zelenina podľa chuti

Postup

Cukety ošúpeme a nastrúhame. Jemne ich osolíme a necháme pustiť vodu, ktorú z nich vyžmýkame a zlejeme. Rybu zmixujeme na kašu. Všetko spolu zmiešame a pridáme nastrúhaný halloumi syr.

Cesto rozprestrieme na plech, najlepšie dierkovaný a vystlaný papierom na pečenie, a pečieme na 170 °C asi 20 minút.

Uprostred tohto času pridáme kolieska červenej cibule. Ružičkový kel oblanšírujeme a potom jemne orestujeme na troche ghí masla s vlašskými orechami. Na konci necháme mierne skaramelizovať s trochou medu.

Celú zmes rozložíme na pizzový základ a ešte chvíľu pečieme. Navrch môžeme nasypať nastrúhaný parmezán, aby sa všetko pekne stmelilo.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.

Banner_Zdrave rychlovky 2_800x312


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cuketová pizza ako zdravá rýchlovka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články