Zeleninové krupoto

Silvia Hadeková

Ak hľadáte alternatívu k rizotu, vyskúšajte tento výživný a chutný recept z jačmenných krúp, cukety, kalerábu a špargle.

Zeleninové krupoto
Zdroj: Tatiana Gernátová, ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2
25. JUN 2020

Celkový čas prípravy: 30 minút

Porcie: 3

Suroviny:

  • 200 g jačmenných krúp
  • 250 g špargle
  • 1 PL masla ghí
  • 1 šalotka
  • 3 stredne veľké mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 kaleráb
  • 1 menšia cuketa
  • soľ
  • korenie

Postup:

Krúpy prepláchneme a uvaríme domäkka.

Zeleninu nakrájame na malé kúsky.

Na masle speníme šalotku, pridáme petržlen, kaleráb a mrkvu. Spolu restujeme 10 minút.

Pridáme nakrájanú špargľu a ďalej restujeme. Po piatich minútach pridáme ešte nakrájanú cuketu a restujeme tak, aby zelenina ostala al dente.

Zeleninovú zmes zmiešame s uvarenými krúpami. Osolíme a ochutíme čiernym korením.

Výživové hodnoty/1porcia: 1468 kJ, 392 kcal, 7 g tukov, 15 g bielkovín, 62 g sacharidov

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

banner zdravé rýchlovky 2


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninové krupoto

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Burza

Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
Registrovať | Prihlásiť
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2939
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.