Vyformuj si telo do plaviek v BIKINI VÝZVE!

Vegánske žemličky bez kysnutia

Tieto žemličky si pripravíte naozaj rýchlo. Do cesta môžete pre zmenu primiešať aj nepomletý mak. Ak chcete sladkú verziu, pridajte dve lyžičky kokosového cukru a brusnice. Je to jeden zo spôsobov, ako mať doma čerstvé pečivo.

Vegánske žemličky bez kysnutia
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová, ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2
2. SEP 2021

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 6

Suroviny

  • 200 g špaldovej múky
  • 100 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 3 ČL olivového oleja
  • 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • 200 – 210 ml vody

Postup

Suroviny zmiešame. Z vymiešaného cesta navlhčeným rukami vytvarujeme žemličky. Vodu pridávame postupne, cesto má byť stredne husté.

Žemličky pokropíme vodou a posypeme obľúbeným posypom, napríklad zmesou maku, sezamu a vločiek. Pečieme ich len tak, voľne na papieri na pečenie, alebo v plechu na muffiny. Vtedy potrieme formu olejom.

Pečieme asi 20 – 25 min. pri teplote 200 °C.

Tip: Ak vás zaujal tento recept, skúste aj Bezlepkové gallete so slivkami a makom

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.

Banner_Zdrave rychlovky 2_800x312


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vegánske žemličky bez kysnutia

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Burza

Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
Registrovať | Prihlásiť
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3230
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.