Nedeľný špaldový chlebík
15. MAR 2017

Špaldový chlebík

Broňa Horváthová

Vyskúšajte ďalší vynikajúci recept na domáci chlieb. 

Suroviny:

  • 500 g špaldovej celozrnnej múky
  • 1/2 kocky droždia
  • 380 ml vlažnej vody
  • 2 PL olivového oleja
  • trošku trstinového cukru, štipku soli
  • 2 PL tekvicových semiačok
  • 1 PL slnečnicových semiačok
  • 2 PL chia semiačok
  • 100 g mletých orechov


Postup:

Múku zmiešame s orechmi a semiačkami, pridáme štipku soli. Vo vlažnej vode rozpustíme droždie, pridáme štipku cukru a olivový olej. Keď sa droždie rozpustí, zmiešame to s múkou. Miesime, miesime, miesime, kým sa cesto neoddeľuje od misy. Zakryjeme, necháme 50 minút vykysnúť. Vytvarujeme bochník, nožom spravíme krížik, poďakujeme sa a potom na zľahka pomúčenom plechu pečieme pri 180 °C hodinu.

Zdroj receptu: delissima.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zdravý kváskový chliebZdravý kváskový chlieb

Návod na to, ako si pripraviť kvások doma a pripraviť z neho voňavý chlieb. 

 

Bezlepkové ciabatky s prekvapenímBezlepkové ciabatky s prekvapením

Ponúkam vám overený recept na bezlepkové „ciabatky“, špeciálne doplnené o syrovo-špenátovú plnku.

 

Fantastická žltá nátierka z cuketyFantastická žltá nátierka z cukety

Neviete, čo s cuketou? Pripravte si lahodnú nátierku. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (1)

Diskusia k článku - Špaldový chlebík

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

Monika21745
Monika21745
 15.3.2017 20:46

Dobrý večer môžem sa opýta akú celozrnu špaldovú múku ste pouzili? Či hladku, polohrubú alebo hrubú?
Ďakujem

 

 

Súvisiace články

Burza

Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
Registrovať | Prihlásiť
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1424
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.