20. MAR 2017

Poctivý tvarohový koláč s medom a jablkami

Broňa Horváthová

Jabĺčka v kombinácii s medom, mandľami, hrozienkami a kvalitným tvarohom chutia výnimočne. 

SUROVINY

Cesto 

  • 250 g múky špaldovej
  • 120 g masla
  • 1 KL škorice
  • 2 PL medu
  • štipka soli
  • 1 vajce

Náplň

  • 3 x 250 g balenia jemného plnotučného tvarohu
  • asi 3 až 4 PL medu 
  • 100 g masla
  • 50 g škrobovej múčky
  • nastrúhaná citrónová kôra
  • 4 vajcia
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • hrsť premytých hrozienok
     

Na zdobenie

  • 6 až 7 jabĺk, olúpaných a nakrájaných na tenké mesiačiky
  • 2 PL masla
  • 2 PL medu
  • hrsť mandľových lupienkov

POSTUP

Z ingrediencií vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a necháme ho polhodinku chladiť. Zatiaľ vymiešame tvaroh s maslom, škrobovou múčkou, medom, citrónovou kôrou, šťavou a žĺtkami. Potom do zmesi zapracujeme vyšľahané bielky a hrozienka.

Cesto rozvaľkáme cez fólie, vyložíme ním tortu (aj boky) a vylejeme naň tvaroh. Jabĺčka opečieme na rozpustenom masle s medom, poukladáme na tvaroh, posypeme mandľami a pečieme v rúre pri 175 stupňoch.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/11/poctivy-tvarohovy-kolac-s-medom-jablkami.html

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Základný jednoduchý banánový chlebíkBanánový chlebík

Neviete, čo s prezretými banánmi? Alebo sa snažíte dostať do detí aspoň kúsok banánu a odmietajú ho tak, ako tie moje?

 

Pšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkamiPšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkami

Skúste tento koláčik, je vynikajúci, bez cukru (iba 2 lyžice medu), bez múky, margarínu, jednoducho zdravý a navyše skvelo chutí! 

 

 

Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkamiAmarantový koláč s makom, slivkami a jablkami

Máte doma amarant a neviete, čo s ním? 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Poctivý tvarohový koláč s medom a jablkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Burza

Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
Registrovať | Prihlásiť
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1074
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.