Plnené špenátové placky

Radoslav Cabúk

Tieto chutné placky sú výbornou voľbou na obed alebo aj ľahkú večeru po náročnom tréningu. Ako praktický snack sú tiež vhodné na desiatu či olovrant, do školy aj do práce.

Plnené špenátové placky
Zdroj: Radoslav Cabúk
3. OKT 2019

Celkový čas prípravy: 20 minút

Porcie: 6

Suroviny:

  • 200 g mrazeného špenátu
  • 100 g hladkej ovsenej múky
  • 120 ml mlieka s obsahom 0,5 % tuku
  • 120 ml vody
  • 2 vajcia
  • ½ ČL soli
  • 2 PL olivového oleja (môže byť aj kokosový)
  • 200 g syra Lučina
  • 200 g plátkov údeného lososa

Postup:

Špenát zbavíme prebytočnej vody a spolu s ostatnými surovinami vymixujeme ponorným mixérom dohladka.

Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a tvoríme tenké palacinky. Tie natrieme Lučinou a navrch poukladáme tenké plátky lososa.

Pekne zrolujeme a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny odpočívať.

Stuhnuté palacinky nakrájame a podávame.

Výživové hodnoty na 1ks: 1176 kJ/279 kcal, 17 g tukov, 15 g bielkovín, 14 g sacharidov, GL priemer 100 g 6

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky

AUTOR RECEPTU:

Radoslav Cabúk


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Plnené špenátové placky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Burza

Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
Registrovať | Prihlásiť
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2674
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.