23. APR 2017

Cícerová bábovka bez múky s konopnými semiačkami

Jana Šimkovičová

Žiada sa vám viac proteínov? Vyskúšajte cícerovú bábovku. Nie je to žiaden vtip, chutí výborne. 

V poslednej dobe vyhľadávam bezlepkové a nie múčne recepty. Dôvody mám dva. Moje telo aktuálne nereaguje priaznino na lepok. Druhým dôvodom je, že nášmu dieťaťu, ktoré má veľmi múčnu stravu v škôlke, sa to snažím vykompenzovať takýmito receptami. 

Čo ma na tejto verzii bábovky očarilo bola jej vláčna chuť, nie sypká. Ocenila to aj naša návšteva, z ktorej sme urobili pokusných králikov :)

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 100 g kokosového cukru
  • 3 ČL prášok do pečiva
  • 250 g cícera
  • 50 g mletých orechov / múka
  • 20 g konopných semienok
  • pohánková strúhanka
  • kakao
  • štipka soli

bezlepkovy kolac

Postup

 
1. Deň vopred si namočíme cícer do vody.
2. Pred varením ho prepláchneme, uvaríme do mäkka a následne s trochou vody rozmixujeme.
3. Rozdelíme si vajíčka na žĺtka a bielky. Bielky vyšľaháme s trochou soli na sneh.
4. Do misky so žĺtkami pridáme cukor, mleté orechy, konopné semienka, prášok do pečiva a nakoniec cícerovú zmes. Všetko spolu premiešame.
5. Nakoniec pridáme sneh zbielok.
6. Vymastíme si formu na bábovku a vysypeme pohánkovou strúhankou. Môžete použiť aj inú, ak máte k dispozícii.
7. Vlejeme cesto do formy. Trochu cesta si necháne, primiešame kakao (ja som použila 2 PL kakaa) a vlejeme do formy. 
8. Pečieme 35 minútn na 180 C.

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cícerová bábovka bez múky s konopnými semiačkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Burza

Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
Registrovať | Prihlásiť
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1202
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.